Bemutatkozás

Tisztelt Látogatónk!

2015. október 10-től látom el Esztergom Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonában álló Strigonium Zrt. vezetését. Célom, hogy a Társaság és leányvállalatai átlátható módon, szakszerűen és eredményesen működjenek Esztergom Város városüzemeltetési és városfejlesztési feladatainak megoldása érdekében.

2015-től a Strigonium Zrt.-t új szemlélet szerint működtetjük. Alapvető értékeink:

 • átláthatóság;
 • megbízhatóság;
 • nyitott, ügyfélbarát működés;
 • magas színvonalú feladatellátás;
 • eredményorientált, takarékos gazdálkodás.

A Strigonium Zrt. jogelődje 1989-ben alakult meg. Az elmúlt több, mint 25 év alatt a Társaság jelentős fordulatokon esett át: az eredeti idegenforgalmi tevékenység után, egy időre az ingatlankezelés, az utóbbi években pedig a vagyonkezelés lett a Társaság fő tevékenysége. 2015-ben lezárult a Strigonium Zrt. 2006-2014 közötti működésének átfogó (külső) átvilágítása.

Az átvilágítás nyomán az Esztergom Város Képviselő-testülete számos intézkedést hozott, tekintettel a 2006-2014 közötti időszak következményeire. A Képviselő-testület több leányvállalatot érintően a végelszámolással történő megszüntetésről döntött. Ugyancsak döntés született a hosszú évek óta folyó adósságrendezés lezárásáról.

Jelenleg az alábbi (működő) leányvállalatok látnak el aktív városüzemeltetési és egyéb (önként vállalt, vagy városi megbízás alapján delegált) feladatokat:

 • Esztergomi Ingatlankezelő Kft. (önkormányzati tulajdonú ingatlanok kezelése, a Bástya Áruház önkormányzati tulajdonrészének üzemeltetése);
 • Zöld-Út Esztergom Kft. (önkormányzati kezelésű közutak, közterületek kezelése, karbantartása, közmű-javításokhoz kapcsolódó tevékenységek);
 • Esztergomi Kegyeleti Kft. (temetkezés, kegyeleti szolgáltatás, temető-gondozás);
 • Gran Parkoló Kft. (parkolási rendszer üzemeltetése);
 • Port Danube Kft. (kikötő-, ill. kikötői jogok kezelése, hajó-üzemeltetés);
 • Esztergom - Mahart Kft. (kikötői jogok kezelése Esztergom Város területén – a cég 51%-ban a Strigonium Zrt., 49%-ban a MAHART - PassNave Kft. tulajdona).

A Strigonium Zrt. fő tevékenysége jelenleg a vagyonkezelés: a Strigonium Zrt. tulajdonában állnak a fent említett leányvállalatok. E vállalatok számára Strigonium Zrt. menedzsment- (számviteli, informatikai, jogi) szolgáltatásokat nyújt és gyakorolja a tulajdonosi jogok egy részét. A Strigonium Zrt. ezen kívül biztosítja egyes önkormányzati tulajdonú bérlakások lakótömbjeinek (Szalézi lakótelep, Dobogókői út) melegvíz- és fűtésellátását, valamint a városi és városkörnyéki hirdetőfelületek (óriásplakátok) kezelését, és a Széchenyi tér üzemeltetését.

Célunk, hogy a Strigonium Zrt.-t új működési modell szerint működtessük. Célunk, hogy a korábbi szerteágazó, nehezen átlátható holding-struktúra helyett egy átlátható, egységes elvek szerint irányított, eredményesen gazdálkodó városüzemeltetési társaságot működtessünk Esztergom,és az esztergomi lakosság érdekében.

Forduljon hozzánk bizalommal!

 

2017. január 16.

 

Tisztelettel,
Dr. Szántó Tamás
vezérigazgató

Facebook
Eladó vagy kiadó ingatlanok