Köztisztaság

Köztisztaság

2022. szeptember 02. 01:21 péntek

A város köztisztaságát a Zöld-Út Esztergom Kft munkatársai biztosítják az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött közszolgáltatási szerződésben szereplő feladatok alapján:

  • Esztergom területén kihelyezett kézi hulladékgyűjtők ürítése;
  • Kutyaürülék gyűjtők ürítése;
  • Illegálisan elhelyezett hulladék begyűjtése;
  • Vihar okozta károk helyreállítása;
  • Közterületek kézzel és géppel végzett takarítása;

 

A városban található kézi hulladékgyűjtők, valamint kutyaürülék gyűjtők ürítése is cégünk hatáskörébe tartozik. Kollégáink az év minden napján járják a várost, hogy egy rendezett, tiszta környezetet biztosítsanak a lakosság számára. A turizmus szempontjából kiemelt időszakokban, illetve nyáron két műszakban éjjel-nappal folyik a hulladék begyűjtése. A város területén lerakott illegális hulladékokat kollégáink szintén igyekeznek a lehető leggyorsabban összeszedni, amelyhez nagy segítséget nyújtanak a lakossági bejelentések.

A közterületek takarítását munkatársaink több csoportban, a közfoglalkoztatásban dolgozókkal kiegészülve látják el ezeket a feladatokat. Az utak és járdák tisztántartása érdekében munkatársaink 2 utcaseprő géppel is dolgoznak a város területén, amelyek nagyban hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez. A kézi hulladékgyűjtők körüli területeket, valamit a műemlékeket magasnyomású mosó segítségével rendszeresen tisztítjuk.