Zöldfelület gondozás

Zöldfelület gondozás

2022. szeptember 02. 01:18 péntek

A Zöld-Út Esztergom Kft zöldfelületfenntartással foglalkozó csoportja látja el a város területén található közterületek, parkok és köztemetők kertészeti feladatait. A csoport Esztergom főkertészének irányítása alatt végzi a munkálatokat.

Célunk, hogy a város zöldterületei fejlődjenek és egy esztétikailag egységes, szép, virágos környezetet tudjunk biztosítani a lakosság és az idelátogatók számára. A faültetési akciók és a virágosítási beruházások egyaránt ezt az elképzelést segítik elő. A közterületek pázsittal borított területeinek karbantartása, valamint a köztemetők zöldfelületeinek kezelése is állandó feladataink közé tartozik, amit fűnyíró traktorokkal, illetve damilos kézi fűkaszákkal végeznek a kollégáink.

A város és a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány szorosan együttműködve tesz azért, hogy a közterületek minél színesebbek és hangulatosabbak legyenek. Az utóbbi időszakban virágágyások beültetése mellett több nagyméretű kaspó, magaságyás és faláda is kihelyezésre került a városban. A Széchenyi téren található kandelábersor is virágba borult az ültetési akció keretei között. Az ültetést követően a növények locsolásáról, utógondozásáról a zöldfelületfenntartásért felelős csoport gondoskodik.

Zöldfelületgondozó csoportunk látja el Esztergomban a fasorfenntartási feladatokat is. A gallyazási és növényvédelmi munkálatok egész évben folyamatosak. A betegség miatt kivágott fák pótlásával, valamint új növények ültetésével célunk a faállomány ifjítása. Kiemelt figyelemmel kísérjük a város látképéhez tartozó Kis-Duna sétányon található platánfák gondozását.